rf-vidpovidalna-za-bud-yakiy-intsident-sprichineniy-yiyi-diyami-na-zaes-glavi-g7

росія відповідальна за будь-який інцидент на ЗАЕС, який стався через її дії – лідери G7

 • 165881 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Лідери країн "Групи семи" (G7) після віртуальної зустрічі щодо ситуації в Україні виступили зі спільною заявою, в якій засудили дії росії на Запорізькій атомній електростанції. Заяву опублікували на сайті Білого дому, повідомляє УНН

Цитата

"Ми засуджуємо дії росії на Запорізькій АЕС України та тиск, який чинять на персонал об’єкта. Це подальша безвідповідальна ескалація, і ми вважатимемо росію відповідальною за будь-який інцидент, спричинений її діями. Безпека, охорона та гарантії ядерного об’єкта мають першочергове значення, і ми підтримуємо зусилля Міжнародного агентства з атомної енергії у цьому питанні", – ідеться у заяві.

Нагадаємо

На початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти захопили Запорізьку АЕС. У травні повідомляли, що на майданчику перебуває приблизно 500 рашистів. Також там є важка техніка і вибухівка.

12 жовтня Запорізька АЕС вкотре опинилася повністю знеструмленою – внаслідок ракетного обстрілу російських окупантів пошкоджено підстанцію і від'єдналася лінія зв’язку зі станцією, тому ЗАЕС знову на дизель-генераторах.

Українські Національні Новини

Політика