rf-vidreaguvala-na-arest-rosiyanki-butinoyi-u-ssha

РФ відреагувала на арест росіянки Бутіної у США

 • 8190 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Посольство Росії у Вашингтоні відреагувало на судове рішення щодо громадянки РФ - Марії Бутіній. Російська дипмісія заявила, що цей вирок  у США — це "кричуще беззаконня американської Феміди". Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу посольства.

"З гіркотою констатуємо, що в умовах параноїдальною русофобії в США здоровий глузд не взяв гору. М.В.Бутіна засуджена до 18 місяців в'язниці", - йдеться у повідомленні посольства.

У дипвідомстві закликали негайно звільнити росіянку.

Російські дипломати вважають Бутіну "політичним в'язнем, жертвою провокації спецслужб і довільного застосування репресивних законодавчих норм США".

"За ґратами буде продовжувати перебувати невинувата людина. Під надуманими звинуваченнями в скоєнні "змови з метою дії в якості агента Росії", що не мають під собою ніяких реальних підстав, американська юстиція змусила росіянку зробити самообмову", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, вчора суд у Вашингтоні засудив в п'ятницю заарештовану в США росіянку Марію Бутіну до 18 місяців позбавлення волі.

Згідно з поширеними раніше Мін'юстом США документами, Бутіна "працювала в інтересах високопоставленого представника російського уряду, який пізніше зайняв високий пост в Центробанку РФ". Мін'юст зазначив, що Бутіна мала право перебувати і проживати на території США за студентською візою і займалася діяльністю в інтересах РФ без належної реєстрації в Міністерстві юстиції, що в США карається законом.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    РФ відреагувала на арест росіянки Бутіної у США

     • 8190 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 14796 переглядiв

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 26,61 грн/долар

     • 15552 переглядiв

    Кім Чен Ин повернувся до Пхеньяну

     • 11288 переглядiв

    США розширили санкції проти режиму Мадуро

     • 8778 переглядiв