rf-vidvela-raketonosiy-iz-chornogo-morya-ale-vin-mozhe-povernutisya-za-kilka-godin-gumenyuk

рф відвела ракетоносій із Чорного моря, але він може повернутися за кілька годин - Гуменюк

 • 479127 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Ракетна небезпека залишається доволі високою, адже шторм в Чорному морі не такий потужний й протягом двох-трьох годин російський ракетоносій з 8 ракетами типу «Калібр» може повернутись на чергування. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цитата

«Надвечір був заведений ракетоносій в пункт базування. Море штормить, посилюється вітер, тому, вочевидь, вони намагаються заховатися у пункті базування, перечекавши шторм, але нагадаю, що наразі шторми не такі потужні, і 2, 3 бали, 4 бали – це не є критичним для кораблів такого класу. Тому протягом двох-трьох годин корабель може повернутись на чергування. Тож, втрачати пильність не варто. Надводний ракетоносій споряджений 8 «калібрами» і готовий знову повернутися у відкрите море», - розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що ракетна небезпека оцінюється, як доволі висока, тому що гіпотетично російські ракети можуть стартувати навіть з пунктів базування, хоча це порушення заходів безпеки.

Окрім того, вона повідомила, що активності ворожої авіації наразі не спостерігається.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що станом на 11 березня росія тримала у Чорному морі 5 ворожих кораблів, серед яких був один ракетоносій.

Українські Національні Новини

Війна