rf-vikoristovuye-prodovolchu-krizu-schob-zvinuvachuvati-zakhid-britanska-rozvidka

рф використовує продовольчу кризу, щоб звинуватити у проблемах Захід – британська розвідка

 • 87203 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. росія використовує продовольчу кризу для того, щоб досягнути своїх політичних цілей та звинуватити у проблемах Захід. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії, інформує УНН.

Деталі

Зокрема, військова розвідка Великої Британії звинуватила росію у маніпулюванні фактами на прикладі блокади морських портів України.

Наголошується, що 25 травня заступник міністра закордонних справ росії Андрій Руденко заявив, що рф готова надати гуманітарний коридор для суден, які перевозять продовольство через Чорне море, в обмін на скасування санкцій.

Він також закликав Україну розмінувати акваторію навколо Одеського порту, щоб зробити можливим проходження кораблів.

Цитата

"Прохання Руденка до України про розмінування відповідає основному принципу сучасної російської стратегії обміну повідомленнями: введення альтернативних наративів, навіть непереконливих, щоб ускладнити розуміння аудиторії", - зазначили у розвідці.

Там нагадали, що Україна була вимушена використати морські міни через загрозу десантних нападів росії з Чорного моря.

Відомство наголошує, що росія готова використовувати глобальну продовольчу безпеку для власних політичних цілей, а потім звинувачувати у проблемах Захід.

"росія продемонструвала, що готова використовувати глобальну продовольчу безпеку для власних політичних цілей, а потім представити себе як розумного актора і звинувачувати Захід у будь-якій невдачі. Спроба росії домогтися зниження суворості міжнародних санкцій також підкреслює стрес, який санкції завдають режиму" - йдеться в повідомленні.

Доповнення

У ВМС ЗС України зазначили, що оголошення російськими окупантами про начебто безпечні маршрути у Чорному морі для цивільного судноплавства - маніпуляція.

Контекст

Українські порти в Чорному морі були заблоковані після вторгнення рф у лютому, понад 20 мільйонів тонн зерна застрягли у силосах. На росію та Україну припадає майже третина світових постачань пшениці, а відсутність експорту з України посилює глобальну продовольчу кризу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП