rf-vvazhaye-svoye-dominuvannya-u-chornomu-mori-instrumentom-dlya-proektuvannya-sili-minoboroni

РФ вважає своє домінування у Чорному морі інструментом для проектування сили – Міноборони

 • 8932 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Росія вважає своє домінування в Чорноморському регіоні інструментом для проектування сили на середземноморському і близькосхідному регіонах. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України, передає УНН.

Так, представники командування ВМС ЗС України провели зустріч з делегацією Комітету у закордонних справах Палати депутатів парламенту Чехії.

"Метою даною зустрічі стало обговорення питання блокади Азовського моря Росією, де, як відомо, на початку 2018 року ситуація зі свободою судноплавства погіршилася внаслідок, по-перше, встановлення ФСБ РФ інспекційних дій щодо всіх цивільних суден, які проходять від та до українських портів. По-друге, через збільшення часу очікування для отримання дозволу на проходження Керченської протоки цими суднами. Таким чином, Росія вважає своє домінування в Чорноморському регіоні інструментом для проектування сили на середземноморському і близькосхідному регіонах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обговорювали головні райони концентрації зусиль країни-агресора, щоб впливати на Україну і домінувати у північній частині Чорного та Азовського морів.

"Зокрема, мова йшла про АР Крим, окуповану Росією у 2014 році, який став "непотоплюваним авіаносцем" і плацдармом для генерування сил для російських операцій в Чорноморському регіоні. Згадали про газові платформи в межах української виключної морської зони, які затопили росіяни у березні 2014 року. Під час зустрічі, також було зазначено, що на даний час ВМС ЗС України вживає всіх заходів для стримування агресії на континентальну частину України, а також для захисту своїх суверенних прав в Азовському морі і Керченській протоці", - зазначили в Міноборони.

Голова Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чехії Лубомир Заоралек зауважив, що РФ ще раз довела, що хоче панувати в морі і використовувати це як інструмент для обмеження економічного розвитку України.

Нагадаємо, РФ пригрозила Києву "війною" через проходження українських кораблів під Керчю.

Українські Національні Новини

Політика