rf-zaplanuvala-ponad-60-zakhodiv-z-postachannya-okupovanogo-krimu-vodoyu

РФ запланувала понад 60 заходів з постачання окупованого Криму водою

 • 16596 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. У російській федеральній цільовій програмі з розвитку тимчасово окупованого нею Криму і Севастополя заплановано більше 60 заходів, спрямованих на забезпечення півострова прісною водою. Про це повідомляє УНН з посиланням на Крим.Реалії.

Цитата

"У російській федеральній цільовій програмі з розвитку (тимчасово окупованого - ред.) Криму і Севастополя заплановано більше 60 заходів, спрямованих на забезпечення прісною водою Криму, де спостерігається вододефіціт", - сказав віце-прем'єр Росії Марат Хуснуллін.

За його словами, другим найважливішим напрямком роботи по Криму є його забезпечення якісним водопостачанням.

"Всього за цією програмою у нас заплановано близько 65 заходів, які мають на увазі видобуток води, очищення її, доставку до всіх населених пунктів з урахуванням перспективи розвитку Криму", - додав Хуснуллін.

Що це за заходи, він не конкретизував.

Доповнення

У Криму три водосховища наближаються до "мертвого обсягу".

Зокрема, протягом 2020 року сумарний запас води у водосховищах Криму становив 31.308 млн куб.м, що на 61.672 млн куб.м менше, ніж станом на початок року.

Так, філія "Води Криму" в Алушті провела переговори з власниками джерел з питання придбання у них води.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив  що відновлення подачі дніпровської води в анексований Крим можливе тільки після його деокупації.

Українські Національні Новини

Політика