rf-zdiysnila-shirokiy-spektr-viyskovikh-zlochiniv-v-ukrayini-rozsliduvannya-oon

рф здійснила широкий спектр військових злочинів в Україні - розслідування ООН

 • 439596 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. росія вчинила широкий спектр військових злочинів в Україні. Про це йдеться в розслідування під керівництвом ООН, повідомляє Sky News, передає УНН.

Цитата

«Розслідування під керівництвом ООН показало, що росія вчинила широкий спектр військових злочинів в Україні. До них відносяться тортури, вбивства цивільних осіб поза бойовими діями і депортація дітей», - йдеться в повідомленні.

Незалежна міжнародна комісія з розслідування подій в Україні заявила, що російські сили здійснювали «невибіркові і непропорційні» напади і не вживали заходів для захисту українського населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя з Гааги розповів, що необхідно, щоб притягнути путіна до відповідальності

«Україна неодноразово звинувачувала росію у воєнних злочинах, але це важливий крок для того, щоб розслідування дійшло до такого висновку», - наголошується в повідомленні.

Слідство заявило, що не знайшло доказів геноциду в Україні.

Визначення геноциду ООН - це «злочин, скоєний з наміром знищити національну, етнічну, расову або релігійну групу, повністю або частково».

Як повідомляє Reuters доповідь, заснована на більш ніж 500 інтерв'ю, а також супутникових знімках і відвідинах місць утримання під вартою і могил, підготовлена у зв'язку з тим, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, як очікується, домагатиметься арешту російських чиновників за насильницьку депортацію дітей з України і напади на цивільну інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурори країни-JIT підписали угоду про створення в Гаазі Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії рф

Українські Національні Новини

Політика