rf-zdiysnyuye-voyenni-zlochini-i-porushuye-prava-lyudini-v-okupovanomu-krimu-ukrayina-v-oon

РФ здійснює воєнні злочини і порушує права людини в окупованому Криму - Україна в ООН

 • 17009 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Росія в окупованому Криму здійснює воєнні злочини, порушує міжнародне гуманітарне право і права людини, зокрема через незаконний призов до армії. Про це під час 43-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві повідомив постійний представник України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, посол Юрій Клименко, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

“Росія в окупованому Криму здійснює воєнні злочини, порушує міжнародне гуманітарне право і права людини”, - сказав Клименко.

Він зазначив, що Росія проводить у Криму насильницьку паспортизацію населення.

«Політично мотивоване судове переслідування на основі сфабрикованих звинувачень стало звичайною практикою для російської окупаційної влади... Росія порушує міжнародне гуманітарне право, зокрема, через незаконний призов до збройних сил. Призов вже зачепив 21 тисячу людей. Внаслідок активної мілітаризації Криму місцеве населення замінюється громадянами Російської Федерації, в основному військовослужбовцями російської армії і сил безпеки», – зазначив Юрій Клименко.

Також він додав, що щоб приховати правду Росія продовжує блокувати доступ міжнародних місій зі спостереження, перш за все управління Верховного комісара ООН з прав людини, в Автономну Республіку Крим та місто Севастополь відповідно до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН.

За його словами, російська влада також не вжила необхідних заходів, щоб зупинити поширення COVID-19 на півострові.

Нагадаємо, РФ вбачає "серйозний злочин" у проявах проукраїнської ідентичності в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика