rf-zhodnogo-razu-ne-vklyuchala-vishinskogo-v-spiski-na-obmin

РФ жодного разу не включала Вишинського в списки на обмін

 • 10942 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Російська сторона жодного разу не включала керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського в списки на обмін на українських політичних в’язнів. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка перебуває на засіданні ПАРЄ, передає УНН.

"Я нагадала, що в рамках мінської групи я 13 раз зверталися до Гризлова з проханням їх забрати і віддати Сенцова, Сущенка, Кольченка, Панова, Карпюка, Клиха, Гриба. Немає відповіді. Немає відповіді на всі звернення МЗС України до Лаврова. Я розповіла, як Москалькова втекла від Денисової. Я звернулася до сімей 25 засуджених росіян з проханням - нехай вимагають від свого президента Путіна негайно забрати з України їх родичів і віддати нам наших. Також я наголосила, що прізвище Вишинського ані росіяни, ані їхні маріонетки з ОРДЛО ніколи і в жодні списки не включали. Громадяни РФ - РФ не потрібні", - розповіла Геращенко про своє звернення до російських журналістів на полях ПАСЕ.

При цьому вона нагадала росіянам, що Путін "завжди їх кине" і запропонувала разом вимагати обміну, втім, на думку Геращенко, її спіч не покажуть по російських каналах, бо в такому разі російська влада змушена буде пояснювати, чому не хоче забирати своїх громадян.

Нагадаємо, Парламентська Асамблея Ради Європи у четвер, 24 січня, підтримала резолюцію "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці".

Керівника "РИА Нововсти Украина" Кирила Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року після проведення СБУ обшуку в офісі порталу. Йому була інкримінована підозра у вчиненні державної зради, кваліфікованої за частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Політика