richna-programa-spivrobitnitstva-z-nato-v-2020-rotsi-bude-unikalnoyu-vitse-premyer

Річна програма співробітництва з НАТО в 2020 році буде унікальною - віце-прем’єр

 • 12494 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Команда Офісу віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції активно працює над розробкою унікальної річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2020 рік. Про це заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час презентації звіту за час роботи в уряді, передає кореспондент УНН.

"Щодо напрямку НАТО. Ми протягом цих років активно змінювали підхід до формування Річної національної програми під егідою Комісії Україа-НАТО, і ми вийшли на надзвичайний алгоритм підготовки цього документу. Вже сьогодні ця річна національна програма, яку ми сьогодні виконуємо, йде за лекалами тих річних Планів дій щодо членства країн, які мали цей ПДЧ, які сьогодні вже увійшли до Альянсу", - зазначила вона.

Раніше вона зауважила, що за роки роботи Офісу вдалося у різних міністерствах і відомствах підготувати близько 300 фахівців, які безпосередньо займаються і опікуються питаннями взаємодії України з НАТО і підготовки Річних національних програм.

"А сьогодні вся команда, ці 300 фахівців, працюють над тим, з координацією фахівців урядового офісу і моєї служби – вони активно працюють над унікальним документом, який стане РНП на 2020 рік. Вона вже на 2/3 підготовлена, і це є реальний стратегічний документ, не характерний для бюрократичної структури українського уряду", - пояснила віце-прем’єр.

Як повідомляв УНН, понад 60% жителів України підтримують вступ до НАТО

Українські Національні Новини

Політика