ridkisniy-antarktichniy-pingvin-vipadkovo-zabriv-do-novoyi-zelandiyi

Рідкісний антарктичний пінгвін випадково забрів до Нової Зеландії

 • 55378 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Пінгвін опинився на берегах Нової Зеландії, щонайменше за 3000 кілометрів від свого природного середовища проживання - Антарктиди, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

На узбережжі знайшли пінгвіна Аделі, якого місцеві жителі лагідно називають Пінгу (Pingu).

Гаррі Сінгх, місцевий житель, який знайшов його, сказав, що спочатку подумав, що це "м'яка іграшка". Пан Сінгх почав викликати рятувальників пінгвінів, адже був занепокоєний, що пінгвін не потрапляє у воду, що робить його потенційною мішенню для інших хижих тварин, які бродять по пляжу.

Зрештою він зв'язався з Томасом Страке, який вже близько 10 років реабілітує пінгвінів на Південному острові Нової Зеландії. Пан Страке був шокований, коли виявив, що пінгвін був пінгвіном Аделі - видом, який живе виключно на Антарктичному півострові. Того ж вечора містер Страке разом із ветеринаром врятували пінгвіна.

Аналіз крові, проведений Пінгу, показав певне зневоднення. Відтоді йому дають пити і годують через обладнання для годування.

Птаха зрештою відпустять на безпечний пляж на півострові Бенкс, де немає собак.

Доповнення

Це лише третя в історії поява пінгвіна Аделі на узбережжі Нової Зеландії після двох інцидентів у 1993 та 1962 роках.

У Новій Зеландії поява Аделі залишається рідкісною, але якщо в майбутньому їх з’явиться більше, це може бути тривожною ознакою, кажуть експерти.

"Я думаю, якби ми почали отримувати дані про щорічні переміщення пінгвінів Аделі, ми б прийшли до того, що щось змінилося в океані, що нам потрібно зрозуміти", — сказав професор зоології Університету Отаго Філіп Седдон новинному сайту The Guardian.

"Більше досліджень дасть нам більше розуміння, куди пінгвіни переміщаються, що вони роблять, які тенденції популяцій – вони розкажуть нам щось про здоров’я цієї морської екосистеми загалом", - додав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу