ridkisniy-vipadok-vtikach-iz-pivdennoyi-koreyi-perebravsya-cherez-demilitarizovanu-zonu-do-kndr

Рідкісний випадок: втікач із Південної Кореї перебрався через демілітаризовану зону до КНДР

 • 34446 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. У неділю південнокорейські військові повідомили, що їхній громадянин перетнув укріплений кордон Північної Кореї та втік до КНДР. Про це пише УНН з посиланнм на Yonhap.

Деталі

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що провів пошукову операцію після виявлення людини близько 21:20 у суботу на східній стороні демілітаризованої зони, що розділяє дві Кореї.

"Ми підтвердили, що ця особа перетнула кордон військової лінії розмежування близько 22:40 і втекла на північ", - йдеться в повідомленні.

У комітеті, не можуть підтвердити, чи жива людина, але надіслали повідомлення на північ через військову "гарячу лінію" з проханням про захист.

Перетин кордону, який є незаконним у Південній Кореї, відбувся, оскільки Північна Корея вживає суворих заходів щодо боротьби з коронавірусом після закриття кордонів на початку 2020 року, хоча вона не підтвердила жодного випадку COVID-19.

Додамо

Громадський і політичний галас виник після того, як північнокорейські війська застрелили південнокорейського чиновника з рибальства, який зник у морі у вересні 2020 року, за що Пхеньян звинуватив антивірусні правила та вибачився.

Двома місяцями раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив надзвичайний стан у країні, після того, як північнокорейський перебіжчик, який, за його словами, мав симптоми COVID-19, незаконно перетнув кордон на Північ із Півдня.

Тривалі карантини Півночі та обмеження на пересування між провінціями також призвели до рекордно низького рівня кількості північнокорейських перебіжчиків, які прибувають на Південь.

Транскордонні відносини двох країн погіршилися після того, як переговори про денуклеаризацію між Пхеньяном і Вашингтоном зайшли в глухий кут після невдалого саміту в 2019 році.

Південна Корея та сили ООН під керівництвом США технічно перебувають у стані війни з Північною Кореєю, оскільки Корейська війна 1950-1953 років завершилася перемир’ям, а не мирним договором.

Українські Національні Новини

Новини Світу