rishennya-pro-poslablennya-karantinu-v-oblastyakh-bude-priymatisya-21-travnya-moz

Рішення про послаблення карантину в областях буде прийматися 21 травня – МОЗ

 • 22496 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Рішення щодо того, чи переходить область на другий етап послаблення карантину чи ні, прийматиметься безпосередньо перед переходом, тобто 21 травня. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Той документ, який ми представляємо сьогодні на засіданні уряду, буде передбачати адаптивний карантин. Адаптивний карантин передбачає критерії, і якщо область їх проходить, тобто ослаблення карантину... Якщо не відповідає критеріям, то область не переходить на інший етап", - зазначив він.

За словами Степанова, приймати рішення щодо тієї чи іншої області будуть безпосередньо перед переходом у другий етап.

"Показники будуть визначатися 21 травня, щоб з 22 травня визначитися, переходить область в інший етап чи ні. Станом на 18 травня цього року це були області (які можуть не перейти на другий етап пом’якшення карантину, - ред.), які розташовані у західному регіоні нашої країни: Чернівецька область, Волинська, Рівненська та інші. Ми будемо приймати рішення безпосередньо перед переходом у другий етап", - додав міністр.

Нагадаємо, після 22 травня карантин в Україні буде продовжено, але повноваження про послаблення карантину будуть передані органам місцевої влади.

Українські Національні Новини

Політика