rishennya-pro-vidstoronennya-spikera-senatu-braziliyi-skasuvav-sud

Рішення про відсторонення спікера сенату Бразилії скасував суд

 • 6852 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Верховний суд Бразилії скасував рішення про відсторонення від посади голови бразильського сенату Ренана Калейроса, якого звинувачують у справі про розкрадання, передає УНН з посиланням на ВВС.

Раніше Р.Калейрос оскаржив рішення судді Марко Ауреліо Мелло, який заявляв, що спікер не може займати свою посаду, оскільки перебуває під слідством.

Р.Калейрос, який є одним з головних прихильників чинного президента Бразилії Мішела Темера, звинувачується в змові з будівельною компанією. За даними слідства, в 2007 році він домагався від неї виплати коштів на утримання своєї прийомної дочки.

Щодо спікера також ведеться розслідування у справі про корупцію в державній нафтовій компанії Petrobras, в рамках якого вже затримано кілька десятків великих політиків і бізнесменів.

Як відзначають експерти, зміщення Р.Калейроса може створити труднощі для реалізації плану бюджетної економії, прийнятого урядом Бразилії.

Бразильська влада планує, зокрема, скоротити соціальні програми і урізати пенсії, а також підвищити вартість проїзду в громадському транспорті з метою скорочення бюджетного дефіциту.

Нагадаємо, за розтрату державних коштів суд Бразилії відсторонив від посади голову федерального сенату.

Українські Національні Новини

Новини Світу