rishennya-putina-napraviti-pidkriplennya-do-kharkivskoyi-oblasti-pidkreslyuye-velichezni-vtrati-rf-blinken

Рішення путіна направити підкріплення до Харківської області підкреслює величезні втрати рф – Блінкен

 • 291336 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рішення російського диктатора володимира путіна направити підкріплення до Харківської області наголошує на величезних втратах, які російські війська зазнають під час війни. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Цитата

«Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив сьогодні, що рішення президента володимира путіна направити підкріплення до Харківської області України наголошує на величезних втратах, які російські війська зазнають у війні», - йдеться у повідомленні.

Крім того, CNN повідомляє, що Блінкен сказав, що в США бачать, що Україна цілеспрямовано домагається реального, очевидного прогресу у своєму контрнаступі з метою повернути утримувані росією частини країни.

«Ми бачимо, що Україна цілеспрямовано домагається реального, очевидного прогресу у своєму контрнаступі з метою повернути частини країни, що утримуються росією», - сказав Блінкен.

Він додав, що зараз росія має значні ресурси, військові ресурси.

«Він діє жахливим, невибірковим чином. Українці зазнають надзвичайно високої ціни. Навіть зараз на передовій, у Херсонській області та навколо неї, навіть коли вони просуваються вперед, вони зазнають реальних втрат, але переважно вони воюють за свою Батьківщину», - заявив Блінкен.

Додамо

Спікер Міноборони Олександр Мотузяник повідомляв раніше, що російські окупанти продовжили нарощувати своє групування на північному сході Харківської області, щоб стримувати контратаки ЗСУ.

Доповнення

29 серпня Збройні сили України розпочали наступальні дії з багатьох напрямків півдня.

А 9 вересня Генштаб ЗСУ поінформував, що Сили Оборони ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку – завдяки вмілим та злагодженим діям ЗСУ, за підтримки місцевого населення, просунулися майже на 50 км за 3 дні.

Українські Національні Новини

Новини Світу