rishennya-rf-ne-brati-uchast-u-slukhanni-mizhnarodnogo-tribunalu-stalo-nespodivankoyu-zerkal

Рішення РФ не брати участь у слуханні Міжнародного трибуналу стало несподіванкою - Зеркаль

 • 7212 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Рішення Російської Федерації не брати участь у слуханні міжнародного трибуналу з морського права щодо українських моряків стало несподіванкою для України та викликало розчарування. Про це сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час виступу на слуханнях міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків у Гамбурзі, передає кореспондент УНН.

"Пане Президенте, перед тим, як просити Вас дати слово нашій команді радників, дозвольте мені висловити жаль України з приводу того, що Російська Федерація в черговий раз вирішила не брати повної участі у провадженні щодо тимчасових заходів у Трибуналі. Рішення Російської Федерації не брати участь у слуханні стало несподіванкою для України", - сказала Зеркаль під час виступу.

З її слів, Україна була здивована, оскільки російська делегація взяла участь у підготовчому телефонному дзвінку з Президентом Трибуналу 23 квітня 2019 року.

"Рішення Росії не брати участь в усних слуханнях викликає розчарування", - додала заступник міністра.

Дипломат також нагадала, що трибунал раніше мав можливість проводити слухання та призначати тимчасові заходи проти Російської Федерації, попри рішення Росії не з'являтися, а також навела приклади.

Як повідомляв УНН, сьогодні у німецькому місті Гамбург відбуваються слухання міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків.

Очікується, що трибунал ухвалить рішення щодо моряків до кінця травня.

Українські Національні Новини

Політика