rishennya-yespl-schodo-zakhoplenikh-moryakiv-bude-za-viznachennyam-proti-rosiyi-klimkin

Рішення ЄСПЛ щодо захоплених моряків буде за визначенням проти Росії - Клімкін

 • 6620 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Рішення Європейського суду з прав людини щодо захоплення Росією українських моряків біля Керченської протоки буде на користь України за визначенням. Про це заявив у середу міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"Розгляд (справи про захоплення Росією українських моряків в ЄСПЛ - ред.) має відбуватись за терміновою процедурою - нам це дуже принципово. Наслідки для Росії - це буде рішення ЄСПЛ", - сказав очільник МЗС.

Клімкін підкреслив, що Росія встигла за час агресії порушити все можливе і неможливе в міжнародному праві.

"Але ж в Росії є чітке положення - це рішення Державної думи, що вони рішення ЄСПЛ хочуть - виконують, хочуть - не виконують. Тому маємо бути свідомими до того, що РФ буде намагатись маніпулювати і цим рішенням. Хоча ми розуміємо, рішення буде за визначенням проти Росії. Але це буде додатковий важіль тиску на РФ, при чому не тільки політичний, а й юридичний, тому він нам надзвичайно потрібен у цій ситуації", - додав він.

Раніше Клімкін заявляв, що захоплені моряки потрібні Росії для "технологічної гри"

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил Збройних сил України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. Полонили 24 особи – військових моряків та співробітників СБУ. Їх заарештували в Криму на два місяці. 

Українські Національні Новини

Політика