rishuchist-prodovzhuvaty-pidtrymuvaty-ukrainu-nepokhytna-mishel-prybuv-na-zustrich-z-sholtsem-na-tli-zasidannia-veimarskoho-trykutnyka

"Рішучість продовжувати підтримувати Україну непохитна": Мішель прибув на зустріч з Шольцем на тлі засідання Веймарського трикутника

 • 34808 переглядiв

Президент Європейської Ради Шарль Мішель прибув до Берліна для зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем на тлі засідання лідерів Веймарського трикутника, щоб обговорити подальшу підтримку та допомогу Україні.

Голова Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що прибув на зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцом до Берліна, де сьогодні збираються лідери Веймарського трикутника для обговорення допомоги України, пише УНН.

Деталі

"У Берліні для підготовки роботи Євроради з канцлером Німеччини Шольцом", - вказав Мішель у X.

Голова Євроради наголосив, що "ЄС сповнений рішучості взяти на себе більшу відповідальність за свою безпеку та оборону". "Прихильність та Zeitenwende (прихід нової епохи - ред.) Німеччини в останні роки мали вирішальне значення", - зазначив він.

Наша рішучість непохитна продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки потрібно

- вказав Мішель.

Доповнення

14 березня Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю за участі Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска.

На зустрічі лідерів "Веймарського трикутника" (Франції, Німеччини та Польщі) в Берліні в п'ятницю обговорюватимуть допомогу Україні. За словами канцлера ФРН Олафа Шольца, країни повинні зробити все можливе для більшої підтримки України. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вже привітав президента Франції Еммануеля Макрона у Берліні.