ritualniy-khabar-na-donechchini-kerivnik-komunpidpriyemstva-vimagav-25-tis-grn-za-loyalnist-do-biznesmena

“Ритуальний" хабар: на Донеччині керівник комунпідприємства вимагав 25 тис. грн за лояльність до бізнесмена

 • 18790 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. На Донеччині правоохоронці затримали директора комунального підприємства на хабарі у 25 000 гривень. Посадовець вимагав та отримав кошти від підприємця за неперешкоджання наданню ритуальних послуг у м. Волноваха. Про це повідомляє пресслужба поліції Донеччини, інформує УНН.

Цитата:

“Під час розслідування слідчі встановили, що фігурант вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 25 000 гривень від керівника одного з підприємств. Натомість посадовець обіцяв погодження від імені комунального підприємства договорів з надання ритуальних послуг у м. Волноваха та подальше сприяння у здійсненні ним вказаної діяльності”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

На цей час, 43-річного директора одного з комунальних підприємств затримано в порядку ст.208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання обмеження волі до на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Доповнення

В середині січня у Києві затримано старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Департаменту карного розшуку Нацполіції, який вимагав 10 тисяч доларів хабаря за закриття провадження.

Повідомлено про підозру оперуповноваженому сектору кримінальної поліції Бучанського відділення поліції, який вимагав 4 тисячі доларів хабара у чоловіка, якому пообіцяв посприяти у пом‘якшенні покарання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП