riven-dnipra-v-kyievi-za-odnu-dobu-pidniavsia-na-29-sm-na-tli-vesnianoho-pavodku-kmva

Рівень Дніпра в Києві за одну добу піднявся на 29 см на тлі весняного паводку- КМВА

 • 34098 переглядiв

Через збільшення скидів води з Київського водосховища рівень води у Дніпрі в Києві за добу піднявся на 29 см, але аварійних підтоплень по місту не зафіксовано.

Через збільшення скидів води з Київського водосховища рівень води у Дніпрі в Києві за одну добу піднявся на 29 см. Оголошений І рівень небезпеки гідрологічних явищ. Проте наразі аварійних підтоплень по місту не зафіксовано, повідомили у четвер у Київській міській військовій адміністрації, пише УНН.

За останню добу рівень Дніпра в межах Києва піднявся аж на 29 см. Станом на 14.03.2014, він становить 583 см над "0" поста. Температура води - 3,4 град. С.

- йдеться у повідомленні.

Згідно даних моніторингу, за останні 5 днів рівень найбільшої річки України в межах столиці зріс на 45 см.

У КМВА зазначають, що вода піднімається внаслідок збільшення скидів з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля. Тому спостерігається початкове затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

"Рівень небезпеки гідрологічних явищ І (жовтий)", - наголосили в КМВА.

Проте у КМВА заспокоїли, що на даний момент водопілля Києву загрози не несе. Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза небезпекою. До критичного рівня води ще понад 1,3 м.

За інформацією Укргідрометцентру, наступні дні рівень Дніпра в Києві утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Доповнення

1 березня повідомлялось , що через збільшення скидів води з Київського водосховища рівень води у Дніпрі в Києві за останні 8 днів піднявся на 65 см.