riven-torgivli-mizh-ukrayinoyu-i-latviyeyu-nezadovilniy-i-klimpush-tsintsadze

Рівень торгівлі між Україною і Латвією незадовільний - І.Климпуш-Цинцадзе

 • 7166 переглядiв

КИЇВ.13 грудня. УНН. Рівень торгівлі між Україною і Латвією незадовільний. Про це під час брифінгу повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент УНН.

"Ми розуміємо, що той рівень торгівлі, який ми наразі маємо між Україною і Латвією є точно незадовільним, з огляду на ті можливості, які є в обох економік і в обох держав і з огляду на наші традиційні контакти і зв'язки",- сказала І.Климпуш-Цинцадзе.

За її словами Україна сподівається найближчим часом посилити співпрацю з Латвією в ряді галузей.

"Ми розглянули питання щодо співробітництва в експортно-імпортній сфері, в інвестиційній галузі, в галузі агро-промислового сектору, транспорту, туризму, освіти, науки, в сфері технічного регулювання, в сфері охорони довкілля, місцевого розвитку і міжрегіонального співробітництва...нам вдалося відновити роботу комісії, яка не засідала з 2012 року",- додала віце-прем'єр.

Вона зазначила, що відновлення роботи комісії розглядається як перезапуск відносин на урядовому рівні.

"Ми також домовилися про глибше співробітництво із щойно заснованими офісом промоції просування інвестицій, який був створений тут в Україні, офісу промоції експорту України з Латвійський агенцією розвитку та експорту",- зазначила І.Климпуш-Цинцадзе.

В ході зустрічі сторони підписали Протокол 6 засідання міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Як повідомляв УНН, Національне антикорупційне бюро України підписало меморандум про взаєморозуміння з Бюро з протидії і боротьби з корупцією Латвії.

Українські Національні Новини

Політика