riven-voyennoyi-zagrozi-z-boku-rosiyan-u-bilorusi-zrostaye-zsu

Рівень воєнної загрози з боку росіян у білорусі зростає – ЗСУ

 • 650817 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що наразі сил та засобів росіян на території білорусі достатньо для проведення тактичних дій і рівень воєнної загрози зростає, повідомляє УНН.

Наєв повідомив, що зараз на території білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія 1 танкової армії та авіаційне угрупування, в складі якого є новітні зразки авіації повітряно-космічних сил збройних сил російської федерації. Крім того там присутні підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер» з балістичними ракети до них, які призначені для застосування по цілях на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: малоймовірно, що окупанти зможуть взяти Київ, навіть якщо нападуть з території білорусі

Цитата

«Цього потенціалу, на даний час, достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій. При цьому ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку росії та робимо щодня відповідний аналіз. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів. Крім цього, Генеральним штабом ЗС України передбачене значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів з протилежного боку», - повідомив командувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін визнав, що війна пішла не так, як він очікував, а українці виявилися жорсткішими - NYT

Наєв також повідомив, що тренувальні польоти російських військових літаків у білорусі проводяться виключно з розвідувальною метою.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина: росіяни за добу вбили двох людей, трьох - поранили

     • 253409 переглядiв

    Куди звертатися за безоплатною психологічною допомогою

     • 698370 переглядiв