rivnenschina-otrimaye-z-derzhbyudzhetu-tisyachu-griven-na-utilizatsiyu-nebezpechnikh-vidkhodiv

Рівненщина отримає з Держбюджету тисячу гривень на утилізацію небезпечних відходів

 • 8545 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. За даними останньої інвентаризації місць накопичення небезпечних агрохімікатів, на території Рівненської області зберігається близько 50 тонн отрути. При чому 15 тонн небезпечних агрохімікатів не контейнеризовані. Про це повідомили в Рівненській ОДА, передає УНН.

Варто зауважити, що остання інвентаризація проведена у 2014 році. Обсяг накопичених небезпечних агрохімікатів після цього часу невідомий. Так само невідомо, скільки інших видів небезпечних відходів зберігається в області.

Разом з тим на Рівненщині затверджена обласна програма охорони здоров’я навколишнього середовища на 2017–2021 роки. Згідно з програмою, на проведення заходів із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження отруйних агрохімікатів виділено 6 тис. грн. Ще 1,2 тис. грн щорічно регіон планує отримувати з Держбюджету.

Нагадаємо, в Україні загалом вже накопичено понад 12 млн тонн небезпечних відходів (дані Державної статистики за 2015 рік). Однак вже четвертий рік поспіль влада не виділяє кошти на їх утилізацію.

При цьому місцева влада Харківської, Дніпропетровської, Полтавської та Волинської областей взагалі не знають, що відбувається в регіоні у сфері небезпечних відходів.

Як раніше повідомляв УНН, у вересні 2016 року міністр екології та природних ресурсів О.Семерак, виступаючи у Європарламенті, пообіцяв, що кошти на утилізацію небезпечних пестицидів будуть закладені у Держбюджеті на 2017 рік.

“Ми зарезервували кошти для вирішення цієї проблеми в цьому році і заклали їх у проект Держбюджету 2017 року”, — сказав він.

Однак, як виявилось, у Держбюджеті на 2017 рік коштів на утилізацію небезпечних відходів ніхто не передбачив.

Українські Національні Новини

Суспільство