riyadh-air-ta-saudia-ogolosili-pro-velike-zamovlennya-boeing-787

Riyadh Air та Saudia оголосили про велике замовлення Boeing 787

 • 630440 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Riyadh Airта Saudia придбають 78 літаків Boeing 787 Dreamliner відповідно до угод, про які було оголошено у вівторок. Це гігантське замовлення, яке наголошує на прагненні Саудівської Аравії перетворитися на глобальний авіаційний вузол. Про це УНН інформує з посиланням на AFP.

Деталі

Замовлення, яке може досягати 121 літака з опціями, є п'ятим за величиною та комерційною вартістю в історії Boeing.

Зокрема, Riyadh Air погодилася придбати 39 літаків Dreamliner з опціонами ще на 33 літаки, а Saudia купить 39 Dreamliner з опціонами ще на 10.

Riyadh Air охарактеризувала це оголошення як важливе у прагненні нової авіакомпанії поєднати Саудівську Аравію з більш ніж 100 пунктами призначення до 2030 року.

Компанія також сподівається перетворити столицю Саудівської Аравії Ер-Ріяд на регіональний туристичний центр, щоб конкурувати з Дубаєм та Дохою.

Контракти є частиною «плану економічних та соціальних реформ, які відкривають Саудівську Аравію для світу», - заявила посол Саудівської Аравії у США Ріма бінт Бандар аль-Сауд.

Оголошення були зроблені після того, як Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії запустив Riyadh Air лише два дні тому. Державна компанія Saudi Arabian Airlines, веде свою історію з 1945 року, коли вона отримала свій перший літак у подарунок від президента США Франкліна Рузвельта.

Доповнення

Наслідний принц Мохаммед бін Салман розглядає авіацію як ключовий компонент своєї програми реформ Vision 2030, спрямованої на перебудову країни, орієнтованої на нафту, і очікує на збільшення річного трафіку більш ніж утричі до 330 мільйонів пасажирів до кінця десятиліття.

Хоча Boeing не надав оцінки загальної вартості замовлення, Білий дім заявив, що вона може досягти 37 мільярдів доларів.

Білий дім привітав це оголошення, яке послідувало за великим замовленням Boeing, оголошеним минулого місяця Air India, який забезпечить підтримку більше мільйона робочих місць у США в 44 штатах по всьому ланцюжку постачань авіаційної техніки.

Українські Національні Новини

Новини Світу