rizanina-v-buchi-putin-prisvoyiv-pochesne-zvannya-brigadi-scho-vlashtuvala-masovi-vbivstva

Різанина в Бучі: путін присвоїв "почесне" звання бригаді, що влаштувала масові вбивства

 • 380107 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Диктатор рф володимир путін присвоїв 64-й мотострілецькій бригаді "почесне" звання "гвардійська". Саме ці солдати перебували у Бучі та влаштували вбивства сотень невинних людей. Про це УНН пише з посиланням на указ оприлюднений на сайті Держдуми.

Деталі

В указі написано, що нове "почесне найменування" дали "за масовий героїзм та відвагу, стійкість та мужність, а також за відстоювання інтересів держави в умовах збройних конфліктів".

Різанина в Бучі

Бучанська трагедія - масове вбивство українського цивільного населення в місті Буча Київської області, що супроводжувалося викраденнями, тортурами, зґвалтуваннями, у тому числі дітей, та мародерством. Злочини вчинили збройні сили рф.

Українська влада заявила, що загинули понад 420 жителів міста, назвала цю різанину геноцидом українців і звернулась до Міжнародного кримінального суду з проханням розслідувати те, що сталося в місті. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що кількість людей, убитих російськими військами в Бучі Київської області, більша, ніж жертв трагедії у Вуковарі.

Російська влада заперечує будь-які правопорушення та описує кадри та світлини загиблих нібито як провокацію чи постановку української влади. Ці заперечення спростували міжнародні ЗМІ, зокрема, Bellingcat, Deutsche Welle, The Economist, BBC та The New York Times.

За попередніми даними, цей військовий злочин вчинила 64-та окрема мотострілецька бригада зс рф. ГУР МО оприлюднило список військовослужбовців бригади. В оприлюдненому списку — імена та особисті дані військовослужбовців від рядових до полковників.

Українські Національні Новини

Новини Світу