rizik-gospitalizatsiyi-z-britanskim-shtamom-koronavirusu-na-60-vische-doslidzhennya

Ризик госпіталізації з "британським" штамом коронавірусу на 60% вище - дослідження

 • 13090 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Ризик госпіталізації з "британською" мутацією коронавірусу на 60 відсотків вище, ніж зазвичай. На це вказує нове дослідження Statens Serum Institut в Данії, про що повідомив напередодні ввечері директор інституту Хенрік Уллум, передає УНН з посиланням на данський телеканал TV 2.

Деталі

Нове дослідження Statens Serum Institut вказує на 60% більший ризик госпіталізації, якщо ви заразитеся "британською" мутацією коронавірусу B117. За словами Хенріка Уллума, вищий ризик підтверджується дослідженнями з Шотландії та Англії, які вказують на підвищений ризик госпіталізації на 40-60 відсотків.

Водночас Хенрік Уллум пояснив, що в кінці минулого тижня на частку заражень "британським" варіантом в країні прийшлося 63 відсотка всіх випадків зараження.

При цьому немає ніяких вказівок на те, що цей варіант більш заразний серед дітей.

Доповнення

За даними ВООЗ, новий штам коронавірусу, вперше виявлений у Великій Британії, зафіксовано вже у 101 країні.

14 грудня 2020 року влада Великої Британії повідомила ВООЗ про виявлення методом геномного секвенування нового варіанту вірусу SARS-CoV-2. Результати аналізу вказують на здатність нового варіанту легше передаватися від людини до людини.

Виявлений "британський" варіант коронавірусу не лише швидше передається, але і, можливо, більш смертоносний, заявив раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він уточнив, що розроблені вакцини ефективні проти обох варіантів коронавірусу.

Українські Національні Новини

Здоров'я