rnbo-stverdzhuye-scho-v-ukrayini-zakinchiilis-zlodiyi-v-zakoni-cherga-za-kriminalnimi-avtoritetami

РНБО стверджує, що в Україні закінчиились "злодії в законі", черга за кримінальними авторитетами

 • 21552 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. В Україні не залишилось жодного так званого "злодія в законі". Про це за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Сьогодні був звіт міністерства внутрішніх справ Авакова щодо результатів реалізації рішення РНБО від 14 травня… те, що журналісти охрестили щодо санкцій до "ворів в законі" та кримінальних авторитетів. Сьогодні ми від поліції отримали такий звіт: від початку року на території України знаходилось 34 людини, які мали статус "ворів в законі" - на сьогодні у нас таких людей є нуль. Після рішення РНБО їх було 17, сьогодні – жодного злочинця під цими атрибутами в нашій країні немає", - сказав Данілов.

Деталі

Секретар РНБО нагадав також про 111 кримінальних авторитетів, які знаходились на території України і потрапили під санкції.

"На сьогоднішній день є звіт: з 111 лишилось 42, відносно яких сьогодні триває процедура видворення з нашої країни. 36 вже відправились за місцем проживання і 33 знаходяться під слідством", - додав він.

Контекст

РНБО почала працювати у "турборежимі" з початку лютого. Вона вже ввела санкції проти низки осіб, у тому числі українських політиків, іноземців, контрабандистів, "ворів в законі" та "кримінальних авторитетів". Так, на одному з останніх засідань РНБО санкції "прилетіли" до понад 500 злодіїв у законі та 111 іноземців.

26 травня в Нацполіції повідомили, що 27-м “кримінальним авторитетам” із санкційного списку РНБО анульовані дозвільні документи на проживання в Україні. 10-х примусово повернули в країни їх походження із забороною в’їзду на територію держави.

Українські Національні Новини

Політика