rnbo-zaprovadila-sanktsiyi-proti-606-rosiyskikh-posadovtsiv-zelenskiy

РНБО запровадила санкції проти 606 російських посадовців — Зеленський

 • 166423 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив про санкції проти 606 російських посадовців. Відповідне рішення прийняли у РНБО, пише УНН.

Деталі

Рада національної безпеки і оборони за результатами засідання 7 вересня запровадила санкції проти 606 російських політиків та чиновників.

Цитата

"Сьогодні ухвалено важливе рішення Радою національної безпеки і оборони України. Застосовано санкції до 606 фізичних осіб, які належать до правлячої верхівки Росії. 28 членів Ради безпеки Росії, 154 члени Ради федерації Росії, 424 депутати Держдуми Росії — усі вони відповідальні за цю війну, за терор проти наших людей, і жоден з них не уникне відповідальності. Це тільки питання часу", — підкреслив Зеленський.

Він додав, що Україна вже зробила частину необхідних юридичних, дипломатичних та політичних кроків, які мають забезпечити притягнення підсанкційних росіян до відповідальності. При цьому Глава держави зазначив, що також СБУ провела операцію щодо діяльності деяких підсанкційних осіб на території України.

"Я неодноразово наголошував — контрабандистам і кримінальним мережам в Україні місця не буде. Схоже, дехто з них не зрозумів. Що ж, зрозуміють. Посадовці митниці, які допомагали контрабандистам, в тому числі й серед керівників, відсторонені й отримають законну відповідь на всі свої незаконні дії", — підкреслив Президент.

У тих з них, в кого на додачу виявлено іноземне громадянство, зокрема російське та румунське, позбавлено громадянство України.

Нагадаємо

Зеленський прокоментував контрнаступ у Харківській області.

Українські Національні Новини

Політика