rnbo-zibraniy-biomaterial-u-evakuyovanikh-z-kitayu-sogodni-vidpravlyat-do-kiyeva-na-analiz

РНБО: зібраний біоматеріал у евакуйованих з Китаю сьогодні відправлять до Києва на аналіз

 • 22702 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. В евакуйованих з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань та медичного персоналу, які розміщені у медцентрі "Нові Санжари", раз на три дні братимуть біологічний матеріал для проведення досліджень на можливість коронавірусу, сьогодні перша партія біоматеріалу буде літаком передана до Києва. Про це УНН повідомили у пресслужбі РНБО України за підсумками візиту до Нових Санжар секретаря РНБО Олексія Данілова.

Секретар РНБО повідомив, що "в евакуйованих та медичного персоналу раз на три дні братимуть біологічний матеріал для проведення молекулярно-генетичних досліджень для виявлення можливої наявності коронавірусу". Результати аналізів, сказав він, будуть вивчатися у лабораторіях Києва, і зазначив, що громадськості надаватиметься інформація про результати досліджень.

"Вже сьогодні перша партія біоматеріалу буде літаком передана до Києва", - цитують Данілова у пресслужбі.

Секретар РНБО також заявив, що наші співгромадяни та іноземці забезпечені всім необхідним, а відучора у селищі відкритий пункт Червоного Хреста.

Данілов спільно з головою Полтавської обласної державної адміністрації Синєгубовим провів зустріч з главою районної державної адміністрації та головою Новосанжарської селищної об'єднаної територіальної громади, під час якої було обговорено поточну ситуацію та можливу допомогу з подальшим перебуванням евакуйованих у медцентрі, що її потребує місцева влада.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що у жодного в обсервації у Нових Санжарах немає ознак зараження коронавірусом.

20 лютого літак із евакуйованими українцями з Уханя приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Українські Національні Новини

Суспільство