roboti-politseyski-patrulyuvatimut-vulitsi-dubaya-naprikintsi-vesni

Роботи-поліцейські патрулюватимуть вулиці Дубая з травня

 • 9989 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Перші роботи-поліцейські на вулицях міста-емірату Дубаї з'являться в травні цього року, передає УНН з посиланням на Arabian Business.

"Люди матимуть можливість ставити запитання і подавати скарги, але вони також зможуть отримувати радість від спілкування з роботами," – заявив очільник департаменту поліції смарт-служб Дубая полковник Халід Насер Алразугі.

Електронні поліцейські зможуть комунікувати з людьми за допомогою екрану і мікрофону, з'єднаних з дзвінковими центрами поліції. Роботам, які розпізнають багато мов світу, можна буде передавати інформацію про порушення та злочини, сплачувати штрафи та надавати документи для правоохоронних органів.

Вперше ідею про запуск роботів-поліцейських в Дубаї було озвучено в 2015 році. Моделі електронних вартових порядку були представлені торік на виставці GITEX, яка відбулась в еміраті.

Також, очікується, що до 2030 року в Дубаї з'явиться поліцейський відділок, який працюватиме без допомоги людей. Таким чином, майже чверть усіх співробітників поліції міста становитимуть роботи.

Нагадаємо, А.Меркель відкрила у Ганновері комп'ютерний ярмарок CeBIT.

Українські Національні Новини

Новини Світу