rodichi-polonenikh-moryakiv-vidpravilis-na-sesiyu-parye-u-strazburzi

Родичі полонених моряків відправились на сесію ПАРЄ у Стразбурзі

 • 8124 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Родичі полонених українських моряків вилетіли до Страсбурга на зимову сесію ПАРЄ, щоб привернути увагу до їх незаконного арешту у Росії. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

Разом із представником Людмили Денісової у справах захисту прав військовослужбовців Олегом Трохименком до Страсбургу рушили сестра Дениса Гриценко Ольга та батько Василя Сороки Віктор.

"Ми розповімо усій світовій спільноті про наших хлопців, які перебувають у російському полоні. Закликаємо допомогти та посилити тиск на РФ, аби там дотримувалися норм міжнародного гуманітарного права. Докладемо максимум зусиль, щоб увесь світ звернув увагу на цю проблему, та наші моряки скоріше повернулися додому", - написала Денісова.

Також вона повідомила, що наступного дня делегація поповниться за рахунок координатора групи адвокатів полонених українців Микола Полозов.

Раніше УНН повідомляв, що бюро ПАРЄ змінило правила формування комітетів, у зв’язку з чим представники України втратили свої місця у регламентному комітеті та у комітеті з питань виборів суддів ЄСПЛ. 

Голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв назвав це "дріб’язковою помстою"

21 січня у Стразбурзі розпочинається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, за планом – термінове обговорення ситуації довкола російської агресії проти України

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

24 українських моряків заарештували в окупованому Криму, згодом їх перемістили до Москви, де арешт продовжили до кінця квітня.

Українські Національні Новини

Політика