rodichi-pribuli-do-sudu-moskvi-na-protses-nad-zakhoplenimi-moryakami

Родичі прибули до суду Москви на процес над захопленими моряками

 • 7778 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у середу зранку разом із родичами українських моряків, яких росіяни захопили наприкінці листопада у районі Керченської протоки, прибула до Лефортовського районного суду Москви, де сьогодні розглянуть клопотання російських слідчих про продовження терміну тримання під вартою ще однієї "четвірки" моряків. Про це повідомила Омбудсмен у Facebook, передає УНН.

"Знову прибули з родичами до Лефортовського районного суду, аби підтримати українських військовополонених. З нетерпінням чекаємо на початок засідання, аби скоріше побачити наших моряків!" - повідомила вона.

За даними адвоката Миколи Полозова, сьогодні о 9 годині за місцевим часом очікується судове засідання щодо військовополонених: Лісового, Беспальченка, Варімеза, Костишина.

Напередодні суд у Москві продовжив термін тримання під вартою 20 з 24 українських військових.

Як повідомляв УНН, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” і рейдового буксира “Яни Капу”, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика