rodichi-zagiblogo-v-aviakatastrofi-v-efiopiyi-podali-pozov-proti-boeing-v-ssha

Родичі загиблого в авіакатастрофі в Ефіопії подали позов проти Boeing в США

 • 7075 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Родичі одного з пасажирів, що загинув в авіакатастрофі в Ефіопії, подали на корпорацію Boeing в суд США. Подібний позов проти компанії став першим після аварії літака Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines. Про це повідомляє агентство Reuters, передає УНН.

Агентство уточнює, що родичі загиблого громадянина Руанди Джексона Мусон звинувачують Boeing в допущенні помилки при проектуванні автоматичної системи контролю польоту. Позов проти корпорації був поданий до суду американського міста Чикаго (штат Іллінойс).

Нагадаємо, згідно з рішенням Федерального авіаційного управління (ФАУ) США польоти Boeing 737 MAX на території США припинені у зв'язку з авіакатастрофою, що сталася 10 березня в Ефіопії, в результаті якої загинули 157 осіб. Рейс виконувався з Аддіс-Абеби до Найробі. Boeing 737 MAX 8 впав приблизно в 60 км на північний захід від ефіопської столиці (в районі міста Бішофту). Точні причини авіакатастрофи поки не встановлені.

У жовтні 2018 року літак цього ж типу авіакомпанії Lion Air, що виконував внутрішній рейс з Джакарти в Панкалпінанг, впав в море Яванця через 13 хвилин після вильоту. На борту знаходилися 189 осіб (вісім членів екіпажу і 181 пасажир), всі вони загинули. Згідно з даними, отриманими з бортового самописця, в роботі приладів лайнера було зафіксовано кілька збоїв.

Як повідомляв УНН, Федеральне авіаційне управління США впевнене в безпеці літаків Boeing 737 MAX.

Українські Національні Новини

Новини Світу