rodichi-zakhisnikiv-azovstali-prosyat-dopomogi-u-kitayu

Родичі захисників "Азовсталі" просять допомоги у Китаю

 • 112539 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Родичі захисників Маріуполя закликали Китай допомогти з екстракцією українських військових із заводу "Азовсталь". Заяву озвучили на пресконференції у суботу, 14 травня, пише УНН.

Цитата

"На Азовсталі немає здорових бійців. Там є тяжкопоранені і середньої тяжкості поранення. Але хлопці ідуть далі до бою. Є такі люди, які отримали по три поранення. Але далі ідуть до бою. Не воюють тільки ті, у яких не має кінцівок, але і ті, які просто не можуть вже стати. Тому ми закликаємо Сі Цзіньпіна, щоб він нам допоміг", - зазначила зокрема Ганна Івлєєва.

Деталі

Наталія Зарицька додала, що там "сотні поранених, без кінцівок і без знеболення". "При тому, що нові бомбардування наносять нові рани вже пораненим бійцям. Вони виснажені і перебувають просто за межею життя. Ми хочемо, аби їх врятували. Здатися в полон для них - не варіант. Ми маємо прецеденти, коли бійців брали в полон, а потім страчували. Для них полон дорівнює смерть. Єдиним виходом порятунку цих знесилених воїнів є процедура екстракції", - зазначила Зарицька.

Доповнення

Віце-прем'єр-міністер — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що Україна наразі веде перемовини про евакуацію 60 людей з "Азовсталі" в заблокованому Маріуполі.

Раніше Верещук повідомляла, що евакуація з "Азовсталі" розпочнеться з порятунку важкопоранених, українська сторона хоче, щоб був підписаний документ, як саме відбуватиметься евакуація з заводу.

Українські Національні Новини

Суспільство