rodini-77-politvyazniv-i-viyskovopolonenikh-otrimali-17-mln-grn-dopomogi

Родини 77 політв’язнів і військовополонених отримали 17 млн грн допомоги

 • 8926 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Станом на 31 грудня 2018 року членам родин політичних в'язнів і військовополонених виплачено 17,2 млн гривень державної допомоги. Про це повідомив начальник Відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи, Ігор Гриб на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Станом на 31 грудня 2018 року ми змогли здійснити виплати 77 родинам українських політв'язнів, які знаходяться в російських тюрмах та в тимчасово окупованому Криму… Міністерством здійснено виплати родинам та політв’язням, і військовополоненим на загальну суму 17 млн 200 тис. грн", - зазначив чиновник.

За його словами, виплати політв’язням та їхнім родичам почалися тільки в листопаді минулого року, хоча постанова була підписана в квітні, оскільки в документ вносилися зміни.

При цьому він зазначив, що також МінТОТ здійснювало розшук рідних політичних в’язнів, допомагало їм збирати документи.

Крім того, додав Гриб, для виплат допомоги родинам 24 військовополонених моряків була прийнята окрема постанова, і виплати здійснились оперативно – щоб встигнути здійснити це в межах фінансового року.

Раніше УНН повідомляв, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала внести зміни до постанови щодо порядку надання допомоги політв’язням, включивши туди також військовополонених, і виділити родинам полонених моряків по 100 тис. грн.

Нагадаємо, 25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад та захоплення українських військових катерів “Бердянськ”, “Нікополь” та буксира “Яни Капу”, які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені та захоплені у полон члени їхніх екіпажів.

Українські Національні Новини

Політика