rodini-veterana-drugoyi-svitovoyi-viyni-povernuli-vkradeni-okupantami-nagorodi-na-kiyivschini

Родині ветерана Другої світової війни повернули вкрадені окупантами нагороди на Київщині

 • 108058 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У Київській області окупанти вкрали державні нагороди ветерана Другої світової війни. Спільними зусиллями громадян, розвідників та музейників ветерану Другої світової війни вдалося повернути викрадене родині загиблого. Про це УНН пише з посиланням на ГУР МО України.

Деталі

Повідомляється, що днями до ГУР МО України звернулися представники Національного військово-історичного музею України, до якого небайдужі громадяни передали знайдені нагороди та особисті речі, що були викрадені російськими окупантами в одному з населених пунктів Київщини.

Під час перевірки співробітники вітчизняної воєнної розвідки встановили, що нагороди належать померлому ветерану Другої світової війни, який тривалий час працював у ГУР МО України та мав відомчі відзнаки. Після цього було організовано зустріч одного з родичів ветерана з музейниками та повернуто родині викрадені “визволителями” нагороди.

Цитата

“Співробітники ГУР МО України щиро дякують усім небайдужим громадянам за допомогу у поверненні українцям викрадених “першою мародерською армією світу” пам’ятних речей та нагород”, – наголосили у відомстві.

Доповнення

Як писав УНН, родичі російських окупантів організували "логістичні центри" з доправлення награбованого в Україні, й продають його своїм співвітчизникам. Бізнес розвивається не дуже, тому що рашисти крадуть один в одного.

Українські Національні Новини

Суспільство