rosiia-aktyvizuvala-ahitatsiiu-sered-hromadian-krain-tretoho-svitu

росія активізувала агітацію серед громадян країн третього світу

 • 26428 переглядiв

Росія стикається з труднощами у мобілізації військ, що призводить до посилення агітації та вербування громадян з бідних країн в якості найманців для боротьби проти України, і на сьогоднішній день Україна захопила понад 11 000 таких найманців.

У росіян зникло бажання йти на фронт за гроші, що спричинило масову агітацію громадян бідних країн світу, про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко, передає кореспондент УНН.

Ми бачимо зараз ситуацію, коли кампанія мобілізації, примусової мобілізації та кампанія укладання контрактів добігає певного завершення. Тобто вже немає такої кількості людей, готових йти на фронт за гроші, і російська федерація почала стикатися з труднощами з тим, щоб мобілізувати. Тобто мобілізаційний ресурс росії зменшується

- каже Яценко.

За його словами, росія активізувала свої зусилля з агітації, мобілізації і кидання на фронт громадян країн з дуже низьким доходом.

В полон потрапляє досить 11 тисяч людей. Тобто ці люди, які потрапили в український полон, вони щасливчики, їм пощастило зберегти своє життя і частково здоров'я, хоч серед них також є поранення

- додав Петро Яценко.

Він каже, що згідно із Женевськими конвенціями найманство є незаконним і такі солдати можуть бути засуджені лише за фактом того, що вони найманці.

Ми, як країна, хочемо показати громадянам цих країн і інших країн, які тут не представлені, але які воюють проти українців на фронті, що, по-перше ці громадяни, були кинуті як гарматне м'ясо, тому що їх не навчали. Дехто з них був обманутий, їм обіцяли одне, а по факту вийшло зовсім інше. І щоб вони розуміли, громадяни цих країн, що навіть бідність, навіть відсутність можливості заробити вдома, це може бути набагато краще, ніж загинути на чужій землі, воюючи за чужу армію, за чужі інтереси

- завершив він.

Нагадаємо

Україна захопила в полон найманців із Сомалі, Сьєрра-Леоне, Куби та Непалу, а на боці Росії воює значна кількість громадян Індії, за словами українського чиновника.