rosiia-hotuie-zakonoproiekt-dlia-zaborony-ukrainskoi-literatury-na-okupovanykh-terytoriiakh-tsentr-natssprotyvu

росія готує законопроєкт для заборони української літератури на окупованих територіях - Центр нацспротиву

 • 22391 переглядiв

Росіяни борються з усім українським на окупованих територіях і планують законодавчо заборонити українську літературу, розробивши законопроєкт про регулювання бібліотечних фондів і вилучення з них книг, які вважаються "інформаційними агентами".

На тимчасово окупованих територіях росіяни воюють з усім українським та планують легалізувати заборони української літератури. Про це заявили у Центрі національного спротиву, пише УНН.

Деталі 

У ЦНС підкреслюють, що москва активно працює над поневоленням підкорених народів і знищенням їх самоідентифікації. Тому з самого початку окупації росіяни захоплювали бібліотеки та вивозили й спалювали українські книги.

Тепер же окупанти нарешті хочуть створити правову базу своїм нацистським діям. Москва розробила законопроєкт який регулює потрапляння до фонду бібліотек "книг інфоагентів", тобто будь-яких книг які спонукають до мислення 

- розповіли в Спротиві. 

У Центрі нацспротиву закликали українців з окупованих територій берегти українську літературу та поширювати її в колі знайомих.

Суди, освіта та телебачення: британська розвідка розповіла, як москва русифікує окуповані території України 28.03.24, 13:04 • [views_0]

Нагадаємо

 У Центрі національного спротиву заявили, що росіяни завозять пропагандистську літературу на окуповані українські території та вилучають українські книги з бібліотек, щоб замінити їх на власні книги.

Володимир Омельченко

Війна