rosiia-mozhe-peredaty-iranu-novitni-vynyshchuvachi-su-35-ta-suchasni-systemy-ppo-the-washington-post

росія може передати Ірану новітні винищувачі Су-35 та сучасні системи ППО - The Washington Post

 • 16499 переглядiв

Росія може надати Ірану нові винищувачі, зокрема Су-35, і сучасні системи протиповітряної оборони, що посилить військові можливості Ірану проти потенційних супротивників, таких як Ізраїль і США.

росія може передати Ірану нові винищувачі та засоби протиповітряної оборони власного виробництва. Це зробить з Тегерана набагато небезпечного суперника у ситуації на Близькому Сході. Про з посиланням на джерела пише The Washington Post, передає УНН.

Деталі 

У виданні розповіли, що навесні минулого року російський виробник зброї "Старт" запросив іранську делегацію на екскурсію на оборонний завод, де, зокрема, виробляють російські системи ППО для збивання літаків.

Це підприємство передуває під санкціями США, за підтримку війни в Україні. Завод виробляє мобільні пускові установки та інші компоненти для зенітних батарей, у тому числі російські С-400, які, за оцінками військових аналітиків, здатні виявляти та знищувати винищувачі-невидимки, на яких літають військові Ізраїлю та США.

15.04.24, 06:19 • [views_0]

У WP визнають, що досі невідомо купив Іран російську зброю після цього візиту. Однак це символізує посилення стратегічного партнерства між країнами й те, що росія може стати важливим фактором у війні Ірану проти Ізраїлю.

Журналісти пояснюють, що рішення Ірану підтримати рф і передати москві тисячі безпілотників і ракет знаменувало початок нової сторінки дипломатичних відносин між країнами.

Наразі невідомо, скільки систем ППО росія передала Ірану та скільки з них уже працюють на місцях, але російські технології можуть перетворити Іран на значно більш грізного супротивника з розширеною здатністю збивати літаки та ракети.

Окрім того, у WP з посиланням на представників розвідки вказують, що росія таємно працює над передачею Ірану винищувачів Су-35 — одного з найпотужніших російських винищувачів-бомбардувальників.

Це стане потужною модернізацією іранського повітряного флоту, адже досі Тегеран використовував переважно старі американські та радянські винищувачі. 

Також росія також пообіцяла технічно допомогти з розробкою іранських супутників-шпигунів і сприяти будівництву ракет, щоб відправити якомога більше таких супутників у космос.

16.04.24, 03:21 • [views_0]

Немає публічних доказів того, що росія вже поставила винищувачі Су-35 Ірану. За словами представника розвідки США та Близького Сходу, який детально знає угоду, Ірану складно оплатити літаки, тож поставки затримуються

- пише The Washington Post.

Разом з тим, у виданні вказують, що  Іран давно хотів придбати в росії зенітно-ракетні установки для захисту своїх ядерних і військових обʼєктів від можливого удару США чи Ізраїлю.

Зокрема, у 2007 році Тегеран уклав угоду про придбання систем С-300, але Москва затримала їх поставку під тиском США і європейських держав. Відтоді Іран намагався придбати у росії більш потужну систему С-400, хоча публічно невідомо, чи зважилася Москва передати їх.

Нагадаємо

Видання ABC із посиланням на двох неназваних американських посадовців заявило, що щонайменше половина балістичних ракет, запущених Іраном по Ізраїлю під час масованої атаки, вийшла з ладу. Ймовірно, вони або не вилетіли при запусках, або зазнали невдачі чи краху в польоті, або розбилися, не досягнувши своїх цілей.

14.04.24, 03:18 • [views_0]