rosiia-poshyriuie-v-ssha-dezinformatsiiu-shchodo-ukrainy-cherez-merezhu-troliv-natsilyvshys-na-dopomohu-wp

росія поширює в США дезінформацію щодо України через мережу тролів, націлившись на допомогу - WP

 • 84177 переглядiв

росія поширює дезінформацію про Україну в США через мережу тролів, щоб підірвати громадську підтримку американської допомоги Україні, згідно з внутрішніми документами кремля, отриманими європейською розвідкою.

росія поширює в США дезінформацію щодо України через мережу тролів, націлившись на підрив виділення допомоги від Штатів. Про це пише видання The Washington Post з посиланням на внутрішні документи кремля, які отримала європейська розвідувальна служба, передає УНН.

Деталі

"Коли в серпні президент Байден запропонував додатково виділити Україні 24 мільярди доларів на додаткове фінансування, московські експерти, які працювали на кремль, були готові спробувати підірвати громадську підтримку законопроекту", - пише видання.

Зазначається, що у поточній кампанії, яка має на меті вплинути на Конгрес та інші політичні дебати, щоб розпалити антиукраїнські настрої, пов’язані з кремлем політтехнологи та тролі написали тисячі сфабрикованих новинних статей, публікацій у соціальних мережах і коментарів, які пропагують американський ізоляціонізм, викликають страх у Сполучених Штатів.

"Один із політтехнологів, наприклад, доручив співробітнику ферми тролів, який працює в його фірмі, написати коментар "не більше 200 символів від імені жителя передмістя великого міста". Стратег припустив, що цей фіктивний американець "не підтримує військову допомогу, яку США надають Україні, і вважає, що гроші потрібно витрачати на захист кордонів Америки, а не України. Він бачить, що політика Байдена веде США до краху", - додає видання.

Видання додає, що росія нарощує свої пропагандистські операції в межах другого фронту, який, за словами нинішніх і колишніх високопоставлених чиновників із Заходу, став майже таким же важливим для москви, як військова кампанія в Україні, особливо тому, що схвалення Конгресом подальшої допомоги стало критичним для здатності України продовжувати захищатися.

"Головним пріоритетом росії є зупинка зброї, тому вони кидають речі в стіну, щоб побачити, що прилипне. Ми бачимо широку кампанію, яка включає кілька напрямків, деякі з яких працюють краще, ніж інші", - сказав один із співробітників Республіканської партії.

Також зазначається, що кампанія з дезінформації намагалася намалювати президента України Володимира Зеленського корумпованим, наголошувала на кількості мігрантів, які перетинають кордон США та Мексики, закликала фінансувати охорону кордону замість будь-якої допомоги Україні.

кремль серйозно зайнявся підривом американської підтримки України в січні 2023 року. Московським медіа-дослідникам було наказано створювати медіа-контент для американців, який би пропагував звинувачення в корупції за участю українського керівництва - "продаж і крадіжку зброї", переданої Україні, пише видання.

Нагадаємо

Напередодні червневих виборів до Європарламенту чеська контррозвідка викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів.