rosiia-vymusheno-perekydaie-zalyshky-chornomorskoho-flotu-do-novorosiiska-hur

росія вимушено перекидає залишки чорноморського флоту до новоросійська - ГУР

 • 24265 переглядiв

росія переміщує інфраструктуру та кораблі Чорноморського флоту до новоросійська на тлі масштабних втрат біля окупованого Криму, але не може повністю залишити півострів без того, щоб це не було розцінено як втеча.

На тлі масштабних втрат чорноморського флоту поблизу окупованого Криму росія перекидає кораблі до новоросійська. Про це в ефірі телемарафону заявив представник ГУР Андрій Юсов, пише УНН.

Деталі 

За його словами, окупанти не можуть покинути Крим, адже це вважатиметься втечею, але вони поступово переносять інфраструктуру чорноморського флоту до новоросійська. 

Передислокація в новоросійськ триває, хоча вони (росіяни - ред.) і не можуть повністю залишити тимчасово окупований Крим без інфраструктури і втому числі військово-морських сил. Інакше це вже фактично означатиме втечу. Але так у новоросійськ і штабна інфраструктура і судна це те, що активно перекидається

- розповів Юсов. 

Також за його словами, останні знищені кораблі рф призвели до того, що окупанти майже не виводять флот у море. 

19.03.24, 13:20 • [views_0]

Після знищень ракетних катерів, десантних кораблів, корвета – ми їх в морі не бачимо. Вони намагаються змінювати тактику, шукати якісь нові інструменти захисту. Але і українські Сили безпеки і оборони не будуть чекати, а будуть діяти далі

- підсумував представник ГУР.

Нагадаємо

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що російські ракетоносії вже місяць не несуть бойового чергування в Чорному морі, лише патрульні катери час від часу з'являються, щоб полагодити бонові загородження.