rosiia-ymovirno-stoit-za-zboiamy-v-roboti-gps-u-baltii-minoborony-nimechchyny

росія, ймовірно, стоїть за збоями в роботі GPS у Балтії - Міноборони Німеччини

 • 27346 переглядiв

За даними Міністерства оборони Німеччини, Росія, ймовірно, несе відповідальність за постійні перебої в роботі глобальних навігаційних супутникових систем в Балтійському регіоні, включаючи електромагнітні перешкоди, що походять з Калінінграда.

За серією збоїв, що впливають на GPS-навігацію в Балтійському регіоні, ймовірно стоїть росія. Такої думки притримуються в Міністерстві оборони Німеччини. Німецькі військові також впевнені, що джерелом проблем є електромагнітний спектр, що йде з Калінінградської області рф. Про це пише Reuters, передає УНН.

Стійкі збої в глобальній навігаційній супутниковій системі, ймовірно, мають російське походження і ґрунтуються на збоях в електромагнітному спектрі, в тому числі в Калінінградській області.

— сказав Reuters речник міністерства, підтверджуючи повідомлення сайту новин t. -онлайн.

Деталі

Прес-секретар відмовився надати виданню подробиці того, як Берлін зробив свою оцінку або точний характер збоїв, обґрунтувавши це "причинами військової безпеки".

Посольство росії в Берліні відмовилося коментувати цю ситуацію.

В Ізраїлі збої в роботі GPS на тлі зростання напруженості у відносинах з Іраном05.04.24, 09:52 • [views_0]

Довідково

Калінінград — це російська територія, вклинена між Литвою та Польщею на узбережжі Балтійського моря.

Додатково

Минулого місяця джерело в уряді повідомило Reuters, що, ймовірно, росія заглушила супутниковий сигнал літака, яким користувався британський міністр оборони Грант Шеппс, коли той пролітав поблизу Калінінграда.

Авіаційна промисловість висловила занепокоєння з приводу сплеску GPS-перешкод, пов’язаного з конфліктами в Україні та на Близькому Сході.

Заглушення сигналів GPS може заважати комерційним авіалайнерам, але зазвичай вони можуть керувати іншими засобами.

Нагадаємо

Раніше Командувач Сил оборони Естонії Мартін Херем заявив, що росія навмисно порушує роботу GPS в Європі, які використовуються авіакомпаніями, смартфонами і системами озброєнь.