rosiiany-ne-vypustyly-reshtu-raket-po-ukraini-u-hru-rozpovily-pro-naslidky-zbyttia-tu-22

росіяни не випустили частину ракет по Україні: у ГУР розповіли про наслідки збиття Ту-22

 • 17704 переглядiв

Українські військові збили російський стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, у зв'язку з чим інший літак був змушений розвернутись, тож частину ракет росіяни так і не випустили.

Після того, як українським військовим вдалось збити стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3 інший російський літак був змушений розвернутися в повітрі. Про це в ефірі "Радо Свобода" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає УНН.

Деталі 

За його словами, завдяки діям Сил оборони росіяни були вимушені згорнути операцію, отже частину ракет так і не випустили.

Результативна операція. Знищено літак стратегічної авіації противника. Вперше під час виконання бойового завдання власне в повітрі за період повномасштабного вторгнення. Знищено під час виконання бойового завдання. Інший літак, який ішов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні

- розповів Юсов. 

Представник ГУР не став уточняти, як саме українським військовим вдалося знищити Ту-22М3 на території рф. Проте він натякнув, що це був певний повтор операції зі збиття літака далекого радіолокаційного стеження А-50.

"Відмінусування" російського Ту-22М3: стало відомо, за допомогою чого збили бомбардувальник19.04.24, 10:18 • [views_0]

У цілому операція була певним повтором з урахуванням, звичайно, операції ГУР МО по збиттю літака А-50, яка відбулася нещодавно. Так, відстань цього разу ще більша. Нагадаємо, що йдеться про відстань близько 300 кілометрів від українського кордону. Це справді знакова операція і знаковий результат для України… Насправді диво-зброї тут не застосовано. Це старі відомі методи. Але модифіковані українськими фахівцями

- резюмував Андрій Юсов. 

Доповнення

У ГУР також розповіли, що завдяки ліквідації стратегічного бомбардувальника може знизитись рівень загрози ля частини регіонів.

Після знищення А-50 і зараз, після знищення літака стратегічної авіації, на деякий час може зменшитися принаймні інтенсивність саме ракетних обстрілів, що стосується ракет авіабазування, в напрямку Одеської області

- пояснив представник ГУР Андрій Юсов.

Нагадаємо

У результаті операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні. Ворожий літак вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими самими засобами, якими раніше було уражено російський А-50.

У росії підтвердили загибель одного з пілотів збитого бомбардувальника Ту-22М319.04.24, 11:27 • [views_0]