rosiiany-vidkryly-tsentr-z-pidhotovky-operatoriv-droniv-v-okupovanomu-mariupoli-tsentr-natssprotyvu

росіяни відкрили центр підготовки операторів дронів в окупованому Маріуполі - Центр нацспротиву

 • 21770 переглядiв

російські окупаційні війська відкрили навчальні центри для операторів безпілотників в окупованих містах України, таких як Севастополь і Маріуполь, щоб вербувати місцевих жителів на службу в зс рф.

Окупаційні війська рф відкривають центри з навчання операторів дронів у тимчасово захоплених містах України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі 

Після Севастополю центр підготовки відкрили у Маріуполі куди звозять охочих за "легкі гроші" з усіх загарбаних регіонів Донбасу. По завершенню курсів операторам пропонують контракт зі зс рф

- резюмували в Спротиві.

У ЦНС наголошують, що таким чином росіяни порушують міжнародне право, яке забороняє вербування населення окупованих територій на війну проти Батьківщини.  

Разом з тим у Центрі нацспротиву нагадали, що всі інструктори та учасники курсів автоматично стають законними цілями для Сил Оборони України

Нагадаємо

Окупанти організували виробництво безпілотників та ремонт бронетехніки на Бердянському заводі. Разом з тим, партизани відзначають, що виробництво дронів незначних масштабів і навряд чи покриє потреби навіть одного лінійного підрозділу.