rosiiska-nafta-i-naftoprodukty-opynylysia-v-morskii-pasttsi-pislia-novykh-sanktsii-ssha-reuters

Російська нафта і нафтопродукти опинилися в морській пастці після нових санкцій США - Reuters

 • 49947 переглядiв

Чотири танкери з російською нафтою і нафтопродуктами застрягли в морі після того, як США запровадили нові санкції проти Ірану, що свідчить про посилення співпраці між москвою і Тегераном, а також про зусилля Заходу, спрямовані на те, щоб перешкодити їхнім доходам.

Російська нафта та продукти потрапили в морську пастку на чотирьох танкерах після того, як Сполучені Штати застосували до суден нові санкції, пов’язані з Іраном. Про це свідчать дані LSEG оприлюднені у п’ятницю 12 квітня. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Ця подія показує, як москва і тегеран посилили співпрацю ченрез посилення західних санкцій і як Захід намагається розплутати складну мережу фірм, щоб зменшити лазівки та доходи для обох країн-агресорок.

У Reuters зауважують, що 4 квітня Сполучені Штати запровадили нові пов’язані з Іраном санкції проти судноплавної компанії Oceanlink Maritime DMCC та її суден, посилаючись на її безпосередню участь у перевезенні товарів іранської армії.

Міністерство фінансів заявило, що Сполучені Штати використовують фінансові санкції, щоб ізолювати Іран і порушити його здатність фінансувати свої проксі-групи та підтримувати війну росії в Україні.

Байден на рік продовжив санкції проти рф через шкідливу політику москви09.04.24, 21:55 • [views_0]

У список суден, які потрапили під санкції, входять три паливні танкери, які вантажили нафтопродукти в лютому-березні, і танкер сирої нафти, який вантажив російську нафту на початку квітня.

Дуже великий нафтовий перевізник (VLCC) Anthea наприкінці березня завантажив близько 200 000 метричних тонн російської сирої нафти марки Urals біля Лаконської затоки поблизу Греції на два судна, і зараз це судно стоїть на якорі в Суецькому каналі з нафтою на борту. На це вказують дані LSEG. За уточненням LSEG, судно стоїть на якорі в Суецькому каналі з початку квітня.

Згідно з даними LSEG, інше судно, що перебуває під санкціями, Elsa, взяло на борт мазут у березні через пересадку поблизу грецького порту Каламата. Згідно з даними, мазут, близько 100 000 метричних тонн, транспортували в Каламату з російських портів Санкт-Петербурга та Усть-Луги в березні.

Клер Юнгман, керівник штабу американської правозахисної групи "Об’єднані проти ядерного Ірану", яка відстежує пов’язаний з Іраном танкерний рух за допомогою супутникових даних, підтвердила рух обох суден, додавши, що з 2021 року "Ельза" перевезла понад 9 мільйонів барелів іранської сирої нафти або мазуту до ОАЕ, Сінгапур і Китай. За даними LSEG, Ельза стоїть на якорі біля Сінгапуру з початку квітня.

Інше судно Hebe було завантажене 100 тис. тонн мазуту в російських балтійських портах Санкт-Петербург і Усть-Луга. Танкер прямує в бік Суецького каналу, але кінцевий пункт призначення поки невідомий.

Нафтовий танкер російського тіньового флоту потрапив у зіткнення поблизу Данії20.03.24, 11:14 • [views_0]

За даними LSEG, судно Baxter, завантажене нафтою в чорноморському порту Новоросійськ, прямувало до Індії. Згідно з даними судноплавства, танкер дрейфував в Аравійському морі з 5 квітня.

Нещодавні дії проти кораблів, прив’язаних до військової уваги Ірану, стали серйозною зміною: деякі з цих кораблів, що раніше були залучені до ухилення від санкцій щодо Ірану, почали мати справу з росією.

 – сказав Юнгман.

Індія відмовилася від російської нафти з танкерів підсанкціонованого "Совкомфлоту" - Bloomberg22.03.24, 13:49 • [views_0]

Ці кораблі стикаються з серйозними перешкодами через вторинні санкції. Порти по всьому світу, ймовірно, відмовлять їм у вході, щоб уникнути наслідків порушення цих санкцій...

 - додав Юнгман.

Російські постачальники нафти навряд чи використовуватимуть ці судна або будь-які судна, надані судноплавною компанією, під санкції, які зараз потенційно можуть посилити і без того невеликий тоннаж, залучений до торгівлі російською нафтою, повідомило джерело на російському нафтовому ринку.

Reuters намагались зв’язатися з Oceanlink Maritime DMCC для отримання коментаря з цього приводу, однак безрезультатно.