rosiiska-ppo-zbyvaie-svoi-zh-litaky-u-brytanskii-rozvidtsi-rozpovily-pro-prychyny

російська ППО збиває свої ж літаки: у британській розвідці розповіли про причини

 • 42762 переглядiв

За даними британської розвідки, російські сили протиповітряної оборони неодноразово збивали власні літаки через брак ситуаційної обізнаності та координації, що, ймовірно, було викликано зростанням напруженості та страхом перед подальшими діями України.

Російські сили протиповітряної оборони неодноразово збивали свої ж літаки, ймовірно, через відсутність ситуаційної обізнаності та координації в російських збройних силах.  Про це йдеться у новому звіті британської розвідки, передає УНН.

У розвідки Британії нагадали, що 28 березня літак СУ-27 на Кримом був збитий російською ППО. Тоді незаконно призначений званий "губернатор" Севастополя михайло развожаєв заявив, що сталася технічна несправність і що пілот вижив.

До цього,  24 березня Україна завдала ударів по цілях у Севастополі та на чорноморського флоту. Через ці атаки, як вважають в розвідці, місцева російська протиповітряна оборона була приведена в підвищену готовність. 

У британській розвідці зауважили, що раніше вже надходили непідтверджені повідомлення про випадкове збиття російською ППО своїх ж літаків. 

Існує реальна ймовірність того, що замість технічної проблеми, підвищена напруженість серед російських операторів ППО, викликана страхом перед подальшими діями України, призводить до того, що вони ненавмисно вражають своїх пілотів і літаки

- йдеться у звіті.

Також зазначається, що цей випадок та подібні, ймовірно, підкреслюють "відсутність ситуаційної обізнаності та координації в російських збройних силах, а також демонструють наслідки дій України".