rosiiski-khakery-cherez-poshtu-microsoft-vykraly-lystuvannia-uriadovtsiv-ssha-cisa

Російські хакери через пошту Microsoft викрали листування урядовців США - CISA

 • 28310 переглядiв

Російські хакери скористалися доступом до системи електронної пошти Microsoft, щоб викрасти листування між державними службовцями та установами США.

Американське кіберагентство стверджує, що російські хакери використовували доступ до Microsoft для викрадення урядової електронної пошти. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Згідно з директивою Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США, проросійські хакери використали свій доступ до системи електронної пошти Microsoft MSFT.O, щоб викрасти листування між офіційними особами та державними установпами.

Попередження про те, що урядові установи можуть стати мішенню хакерів, через вкрадені електронні листи Microsoft постало у березні. Після оголоення компанії, що вона досі бореться зі групою хакерів, чких називають "Опівнічна хуртовина".

CISA відмовився назвати агентства, які могли постраждати. Втім у Microsoft повідомили, що вони "працюєть з клієнтами, аби допомогти їм розслідувати та пом’якшити наслідки. Це включає роботу з CISA над надзвичайною директивою для надання вказівок урядовим установам".

У CISA попередила, що хакери також могли переслідувати неурядові групи.

"Інші організації також могли постраждати від викрадання корпоративної електронної пошти Microsoft.

, — заявили в CISA, заохочуючи клієнтів зв’язуватися з Microsoft для отримання додаткової інформації.

Посольство росії у Вашингтоні, яке в минулому заперечувало причетність до хакерських кампаній, поки не зреагували на повідомлення з проханням прокоментувати.

В результаті кібератаки Китай міг дістати доступ до даних мільйонів виборців Великої Британії25.03.24, 11:25 • [views_0]