rosiiski-spetssluzhby-namahaiutsia-zaverbuvaty-ahentiv-rozvidky-u-kanali-hur

російські спецслужби намагаються завербувати агентів розвідки у Канаді - ГУР

 • 27841 переглядiв

фсб рф намагається завербувати агентів розвідки з інших країн, включаючи іммігрантів з росії та колишніх радянських республік, для роботи на Москву в Канаді, розповсюджуючи листівки через російськомовні ЗМІ.

Федеральна служба безпеки рф шукає агентів розвідки з інших країн у Канаді, аби запропонувати їм працювати на москву. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, передає УНН.

Деталі 

російська фсб у Канаді  намагається знайти іноземців, які підтримують контакт із розвідками різних держав світу, та завербувати на службу москві

- заявили в ГУР.

У відомстві додали, що росія шукає агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом  радянського союзу.

російські спецслужби вербують колишніх бойовиків ІДІЛ для війни з Україною - Центр протидії дезінформації 08.04.24, 15:41

Також в українській розвідці попередили, що свої заклики кремлівська спецслужба просуває, зокрема, через російськомовні засоби масової інформації у Канаді.

Наприклад, у березні 2024 року відповідне звернення фсб поширили у вигляді листівки-додатку до друкованого видання "Наша Канада" ― це газета, яку безкоштовно розповсюджують у магазинах "європейських товарів", російських ресторанах, метро, окремих школах, лікарнях та житлових комплексах міста Торонто=

- розповіли в ГУР МО. 

У розвід зауважили, що це вказане видання позиціонує себе продемократичним та антипутінським, однак може бути лише прикриттям та способом відвернення уваги місцевих безпекових структур.

Нагадаємо

Голова СБУ Василь Малюк заявив, що українська спецслужба перевершила російські спецслужби за всіма ключовими напрямками.

Популярні

Новини по темі