rosiya-bezsoromno-porushila-osnovni-printsipi-statutu-oon-bayden

"росія безсоромно порушила основні принципи Статуту ООН" - Байден

 • 132169 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Президент США Джо Байден розпочав свій виступ на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку, говорячи про напад путіна на Україну, "війну, обрану однією людиною". Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Цитата

"Президент путін виступив з відкритими ядерними загрозами Європі та безрозсудною зневагою до зобов'язань режиму нерозповсюдження. Тепер росія закликає більше солдатів приєднатися до боротьби, а кремль організовує фіктивний референдум, щоб спробувати анексувати частини України – вкрай суттєве порушення статуту ООН", – заявив Байден.

"Цей світ має побачити ці обурливі дії такими, якими вони є", — додав він.

"Давайте говорити відверто. Постійний член Ради Безпеки ООН вторгся до сусідньої країни, спробував стерти суверенну державу з карти світу", - сказав Байден.

"росія безсоромно порушила основні принципи Статуту ООН", - зауважив він.

Байден додав, що "ніхто не загрожував росії, і ніхто, окрім росії, не прагнув конфлікту".

Звертаючись безпосередньо до лідерів, які присутні на Генеральній Асамблеї, Президент продовжив: "Насправді, ми попереджали, що це станеться, і багато хто з вас намагався запобігти цьому".

Посилаючись на виявлення місця масового поховання, Байден сказав: "Ця війна спрямована на знищення права України на існування як держави просто і ясно — і права України на існування як народу".

"Ким би ви не були, де б ви не жили, в щоб ви не вірили — від цього у вас повинна стигнути кров. Ось чому представники 141 країни у Генеральній Асамблеї зібралися разом, щоб беззастережно засудити війну росії проти України", - додав Байден.

Українські Національні Новини

Новини Світу