rosiya-bezzhalno-zabiraye-zhittya-venediktova-nazvala-vik-naymolodshikh-zhertv-viyni-rf-proti-ukrayini

"росія безжально забирає життя": Венедіктова назвала вік наймолодших жертв війни рф проти України

 • 89504 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Наймолодшим жертвам російської агресії було 23 дні, 1,5 та 3 місяці. На сьогодні внаслідок жорстокої війни вже загинули 243 дітей. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву Генерального прокурора Ірини Венедіктової на сторінці у Facebook.

Цитата

"Наймолодшим жертвам російської агресії було 23 дні, 1,5 та 3 місяці… Це українські немовлята вбиті через забаганку російського диктатора знищити наше майбутнє. 243 дітей уже ніколи не здійснять своїх мрій, 446 пораненим війна назавжди лишить шрами на тілах і в душах. Страшно подумати, що це далеко не вся малеча, яка постраждала від армії рф", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Венедіктова зазначила, що насильницька депортація тисяч українських дітей розслідується як цілеспрямований геноцид українців. Такі дії є прямим доказом плану знищення нації.

"російські військові примусово вивозять людей до рф, де дітей розлучають з матерями. Матерів відправляють на Сахалін, а дітей – в інші міста. Це точно про 21 сторіччя?" - відзначила Генпрокурор.

Наразі розслідуються 1042 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів проти дітей та знищення освітньої інфраструктури. 11 російських військових, через дії яких постраждали діти - вже повідомлені про підозру.

"росія безжально забирає життя і руйнує долі, калічить і ґвалтує, робить сиротами наше наймолодше покоління. Їхнє болюче миттєве дорослішання – злочин, якого немає в жодних кодексах, однак ми зробимо все, щоб вони відповіли за вкрадене дитинство і страждання", - вказала Венедіктова.

Нагадаємо 

Через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну, на територію країн Європейського Союзу виїхало понад 900 тисяч дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП